Segítség a használathoz
A cserépedény kerámialapon nem használható, közvetlen tűzre nem helyezhető!
Sütő-főző edényeket használhatja:
- sütőben (gáz- és villanysütőben),
- gázlángon (öntöttvas alátéttel; az alátét nem lehet kisebb mint az edény alja),
- kemencében,
- faszenes grillrácson, parázs fölött.
Az általam készített sütő-főző edények sütés, főzés előtt nem igényelnek különösebb előkészítést.
Hideg és meleg sütőben egyaránt használható.
Az edényeket nem kell beáztatni, viszont kerülni kell a hirtelen hőingadozást! (Forró edénybe ne öntsünk hideg vizet, hideg húst.)
Ha pörköltet szeretnénk készíteni, a hagymát egy fém edényben, külön pároljuk meg, adjuk hozzá a paprikát és a húst. Az így lehűlt ételt helyezzük a cserépedénybe, majd öntsük fel vízzel és most mehet az összeállított étel a kemencébe.
A forró cserépedényt fából készült edényalátétre helyezze. Ne tegye hideg márvány, üveg, tégla felületre.
Tisztításuk:
Mosogatás szódabikarbónás vízben (tisztít, szagtalanít).
Mosogatás után szellős helyen, fedő nélkül tároljuk.